Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Şehirdeki İş Verimliliği Artış Planlarını Paylaştı

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Maria Bagreeva, uluslararası "Rusya" fuarında, başkentin orta ve büyük ölçekli sanayi işletmelerinin yaklaşık dörtte birinin bugün "İş Verimliliği" ulusal projesine katıldığını, 2030 yılına kadar bu oranın %80'e çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı.

Mayıs 11, 2024 - 12:57
Mayıs 11, 2024 - 13:23
Moskova Belediye Başkan Yardımcısı Şehirdeki İş Verimliliği Artış Planlarını Paylaştı
Resim: Midjourney

Moskova Belediye Başkan Yardımcısı ve şehir Ekonomik Politika ve Kalkınma Departmanı Başkanı Maria Bagreeva, "Ulusal Öncelikler Günü" etkinliklerinde, başkentte iş verimliliğinin artırılması planları hakkında bilgi verdi. "İş Verimliliği" ulusal projesine şu anda başkentin orta ve büyük ölçekli sanayi işletmelerinin yaklaşık dörtte biri katılıyor ve 2030 yılına kadar bu oranın %80'e çıkarılması planlanıyor.

Bagreeva, "Moskova bugün Rusya'nın en büyük ekonomisine sahip olup ülke ekonomisinin beşte birini oluşturuyor. Şehir ekonomisi, hızlı büyüyen yüksek teknoloji sektörleri, yüksek nitelikli ve vasıflı iş gücü oranı ve düşük işsizlik seviyesi ile karakterize edilmektedir. Bununla birlikte, ekonominin hemen hemen tüm ana sektörleri, iş verimliliğini artırma potansiyeline sahiptir," diye devam etti Bagreeva.

Bagreeva'nın konuşması, "Etkili ve Rekabetçi Ekonomi" plenar oturumunda gerçekleşti. Burada, Rusya'da öneri ekonomisinin oluşturulması tartışıldı. Bagreeva, "İş Verimliliği" ulusal projesinin öneri ekonomisinin temeli ve ekonomik büyümenin kaynağı olarak önemini vurguladı. Projenin uygulanması, işletmelerin robotik, otomasyon ve dijitalleşme alanında ilerlemesini, aynı zamanda iş süreçlerinin optimizasyonunu teşvik ediyor.

Rusya Hükümeti'nin geçici birinci başbakan yardımcısı Andrey Belousov ise, Moskova'da iş verimliliğinin ülke ortalamasının iki katı olduğuna dikkat çekti. Belousov'a göre, eğer bölgeler 2030 yılına kadar Moskova seviyesine en azından %50 oranında yaklaşabilirse, tüm Rusya genelinde iş verimliliğini artırma hedefi zaten başarılmış olacak. Bu nedenle, bölgelerin Moskova'nın deneyimlerinden daha aktif bir şekilde faydalanmaları gerekiyor.

Şu anda 300'den fazla Moskova şirketi ulusal projeye katılmış durumda, bunların yaklaşık 200'ü üretim işletmeleridir. Ulusal proje sayesinde, şirketler ortalama %40 oranında iş verimliliği artışı sağladı. Şirketler, serbest kalan kaynakları dijitalleşme, otomasyon ve üretimde robotik kullanımına, ayrıca personelin eğitim ve yeniden eğitimine yönlendiriyor.